Walk On By


Een muzikale biografie van componist Burt Bacharach.

Walk On By vertelt het waargebeurde levensverhaal van Burt Bacharach door de ogen van de bejaarde Amerikaanse componist. Zijn carrière vat eind jaren 50 aan. Hij reist als orkestleider van Marlène Dietrich de wereld rond. Een ontmoeting met tekstschrijver Hal David is bepalend voor het verdere verloop van zijn carrière. In zijn privéleven ging het Bacharach echter niet altijd voor de wind.

Walk On By is meer dan alleen een liedjesprogramma. Piano, zang, beeld en acteursspel zijn het medium. Leendert De Vis (Ben X, Thuis, Lelies) kruipt in de huid van de 85-jarige componist Burt Bacharach. Samen met pianiste Stefanie Vanspauwen vertelt hij het levensverhaal van een man die de ene na de andere hit neerpent.

Word meegezogen in nostalgie met songs zoals Raindrops keep fallin' on my head, Close to you, Walk on by, What’s new pussycat?, Make it easy on yourself en vele andere.

De muziektheatervoorstelling ging in januari 2014 in première voor nokvolle theaterzalen. De reacties van pers en publiek achteraf waren unaniem: "De manier waarop de hits van Bacharach worden geïntegreerd in het scenario is zonder meer geslaagd te noemen. Op geen enkel moment komt het script geforceerd over of lijken de liedjes niet op hun plaats binnen het verhaal. Een nostalgische ervaring voor het wat oudere publiek, een boeiende kennismaking met een muzikale grootheid voor de jongeren in de zaal." (Bekijk de volledige recensie op www.mscl.be)

Zang & Spel : Leendert De Vis

Piano & Spel : Stefanie Vanspauwen