Leendert De Vis, geboren op 4 augustus 1987 te Anderlecht, studeerde af in 2009 aan de musicalafdeling van het Koninklijk Conservatorium te Brussel als “meester in de dramatische kunsten”.

Na zijn opleiding speelde hij reeds mee in vele musicals, zoals Dans Der Vampieren (Music Hall), Alice in Wonderland (Studio 100), Lelies (Judas Theaterproducties), Ben X (Music Hall), 14-18 (Studio 100), Beauty and the Beast (Marmalade), The Little Mermaid (Marmalade) en Zoo Of Life (Zoo Antwerpen).

Voor zijn rol als bisschop Jean Bilodeau in de musical Lelies ontving hij ook de Vlaamse Musicalprijs voor Beste Mannelijke Bijrol.

In het zestiende seizoen (2011) van THUIS was het tv-debuut van Leendert een feit, met het personage Max.
Daarnaast speelt hij binnenkort ook een gastrol in FAMILIE, als inspecteur De Pelsmaker.

Leendert is ook te horen als stemacteur in verschillende tv-series en films.
Zo kan je hem o.a. herkennen als Alex in Violetta, als Andy in Andy's Prehistorische Avonturen en Andy's Baby Dieren, als Walter in Dennis en Knarser, maar ook als Michael Banks in de Disneyfilm Mary Poppins Returns, die vanaf 19 december 2018 in de bioscoop verschijnt.

Binnenkort kan je Leendert o.a. zien in de musical Scrooge (najaar 2018), waarin hij de rol van Marley zal vertolken. Daarnaas zal hij ook opnieuw in de huid van kikker Cezar kruipen, met de kindervoorstelling Nellie en Cezar, geheimen op zolder (voorjaar 2019) en tot slot kan je hem zien als jager in de musical Roodkapje (voorjaar 2019), in culturele centra over heel Vlaanderen.

Meer info: www.acteur.be/leendertdevis